"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

KAHVEHANEDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYİ ANLATTILAR

Akdeniz Belediyesi, kadınlara yönelik şiddeti önlemek ve şiddete karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla kahvehanelerde etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kadınlara yönelik şiddeti önlemek ve şiddete karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık çerçevesinde örnek projelerine devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi ile Bekirde Mahallesinde bir kahvehanede bulunan erkeklere, ‘Kadın Hakları, ‘Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele’ ve ‘Kadın Destek Uygulaması (KADES)’ ile ilgili olarak sunumlar yapıldı.

Buluşmada, psikologlar ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden gelen polis memuru tarafından sunumlar yapıldı. Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Aluç, meclis üyeleri ve Civanyaylağı ile Dikilitaş mahallelerinin muhtarlarının da katıldığı buluşmada, söyleşide gerçekleşen sunumları dinleyen mahalle sakini erkekler de çeşitli konularda görüşlerini ifade ederek, uzmanlara sorular yöneltti.

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikoloğu Gülnihal Bilim de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ulusal eylem planı ve uygulamalar başlatıldığını hatırlattı. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yasa ve uygulamalar olduğunu kaydeden Bilim, “Peki, anne ve baba olarak, ağabey veya kardeş olarak şiddetin önlenmesi için biz ne yapıyoruz? Aile içi şiddeti biz nasıl çözebiliriz? Biz, tek başımıza ne yapıyoruz? İlk olarak bunu sorgulamamız lazım” dedi.

Kahvehane söyleşileri sürecek

“Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle başlatılan “Biraz Sohbet Çokça Farkındalık Projesi” kapsamında düzenlenen kadına yönelik şiddete karşı toplumsal bilincin oluşturulması, farkındalık ve duyarlılığın arttırılması amacıyla Akdeniz Belediyesine bağlı farklı mahallelerde bulunan kahvehanelerde bu tür söyleşilerin devam edeceği bildirildi.