"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN 1. HAMSİ FESTİVALİ BAŞLADI

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ’Mersin Hamsi Festivali’nin açılışına katıldı.

Yenişehir ilçesi etkinlik alanında düzenlenen ve 9 gün sürecek festivalin açılışına Vali Su ve Başkan Seçer’in yanı sıra, ilçe belediye başkanları, il protokolü üyeleri, oda ve borsa başkanları, STK temsilcileri, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alper Vural Özdoğan ile vatandaşlar katıldı.

Programda yaptığı konuşmasında Mersin’in tarihten günümüze bir çok medeniyetin kültürünü içerisinde barındıran çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Vali Su; “Her ilin öne çıkan sektörleri vardır. Biz Mersin olarak her sektörde öne çıktığımız gibi kültürel zenginlik açısından da en önden gelen illerden biriyiz. Mersin’de bugün Karadeniz kültürünü görmüş olacağız. Bu vesileyle bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, organizasyonun başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine vurgu yaparak, “Kavgadan kimse kazanmamış. Karadeniz kıyılarından karşı tarafa baktığınız zaman kanı, göz yaşını, barut kokusunu görürsünüz. Şu anda oradaki savaştan kimler kazanıyor? Anneler mi, yavrular mı, insanlar mı, insanlık mı? Silah tacirleri kazanıyor. Yukarıdan, ellerinde iplerle bu mazlum ulusları yönetmek için bir araya gelen güçler kazanıyor. Onun için birbirimize daha sıkı sarılacağız” ifadelerini kullandı.