"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ŞAMPİYON GENÇLER OLİMPİYAT BİLETİ İÇİN TER DÖKÜYOR

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan havalı tüfekler branşında ülke genelinde birçok defa birincilik olmak üzere çok sayıda derece alan genç sporcular, Avrupa ve Karadeniz kupaları için ter döküyor.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan havalı tüfekler branşında ülke genelinde birçok defa birincilik olmak üzere çok sayıda derece alan genç sporcular, Avrupa ve Karadeniz kupaları için ter döküyor. 6 defa Türkiye Şampiyonu olan 18 yaşındaki Şule Nur Tekeli, önümüzdeki hafta Norveç’de yapılması planlanan Avrupa Şampiyonası’nda dereceye girerek olimpiyatlara katılmak istiyor.

Erdemli Atış Poligonu sayesinde ilçedeki gençler de “Havalı Silahlar” sporuna ilgi gösteriyor. Küçük yaşta merakla havalı tüfek sporuna başlayan Şule Nur Tekeli, Elif Eda Çınar ve Enes Buğra Yayla’nın başarıları dikkat çekiyor. Daha önce 6 defa Türkiye şampiyonu olan 18 yaşındaki Şule Nur Tekeli, milli takım adına 18 Mart’ta Norveç’te yapılacak olan Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nda derece elde edip olimpiyat biletini almak için haftanın 6 günü antrenman yapıyor. Elif Eda Çınar ve Enes Buğra Yayla da Trabzon’da Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından yapılacak olan Havalı Silahlar Karadeniz Kupası’ndan derece alarak önce yurt dışındaki yarışlarda ardından da olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmenin hayalini kuruyor.