"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SOSYAL UYUM MERKEZİ, SOSYAL UYUMU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü iş birliğiyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde göçmen topluluklara yönelik hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi, sosyal uyumu güçlendirmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, göçmen ve ev sahibi topluluğu bir araya getiren birçok uyum faaliyeti gerçekleştirilen Sosyal Uyum Merkezinde, bu kez de göçmen topluluğa içinde bulundukları toplumu tanıtıp, adaptasyon süreçlerine katkı sağlanması amaçlandı. Birlikte Arkeoloji Müzesini gezen ve birbirini hiç tanımayan insanlar arasında bir köprü kurularak, kaynaşmaları ve paylaşımda bulunmaları sağlandı.

“Amaç kaynaşmayı sağlamak”

Sosyal Uyum Merkezinde sosyolog olarak görev yapan Nazire Büyükgürses, “Burada geçmişe güzel bir yolculuk yaptık. Merkezimizde, kapasite geliştirme eğitimlerimiz, sinema, tiyatro etkinliklerimiz, sanat atölyelerimiz gibi etkinliklerimize çok önem veriyoruz, çünkü göçmenlerle birlikte ev sahibi topluluğun birbirini anlamasını çok önemsiyoruz. Kaynaşmayı ve göçmenlerin içinde bulundukları toplumu iyi anlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Adaptasyon sürecini hızlandırmayı, ev sahibi toplulukla aralarında bir köprü kurmayı ve birbirlerini anlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.