"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

STADYUMLARDA HES KODU KALDIRILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca HES KODU uygulamasının hayatımızdan tamamen kaldırıldığını açıkladı. Bu açıklama sonrası gözler Türkiye Futbol Federasyonuna çevrilirken beklenen müjde Federasyonun resmi internet sitesinden duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu yaptığı açıklamada, statlara girişte HES kodu uygulaması ve 12 yaş sınırlamasının kaldırıldığını duyurdu. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bilim Kurulu Toplantısı sonrası, Sağlık Bakanımızın açıklamalarında da belirttiği değişiklikler çerçevesinde;

1. TFF müsabakalarına HES sorgulaması yapılmadan seyirci alınacaktır. Bu değişiklik ile birlikte stadyumlarda uygulanmakta olan 12 yaş sınırı da kaldırılmıştır.

2. Kırmızı alandaki görevliler, sporcular ile kulüp çalışanlarının Covid-19 sağlık tedbirleri ve uygulamaları sorumluluğu, bugünden itibaren ilgili kulüp yetkilileri ile sağlık ekiplerine devredilmiştir. Bu sebeple artık müsabakalarda Sağlık Tedbirleri Kontrolörleri (STK) görevlendirilmeyecektir.

3. Bu gelişmeler ışığı altında takım doktorlarının müsabaka öncesi yapılan müsabaka organizasyon toplantısına katılma zorunluluğu da kaldırılmıştır.