"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR’DA SAĞLIK KAHRAMANLARI DUALARLA ANILDI

Toroslar Belediyesi tarafından Korukent Mahallesinde Mersin’e kazandırılan Sağlık Kahramanları Parkında, korona virüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanları dualarla anıldı.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın geçtiğimiz yıl 14 Mart Tıp Bayramında sağlık ordusuna hediye ettiği park; pandeminin ikinci yıl dönümünde duygu dolu anlara sahne oldu. Başkan Yılmaz, koronavirüsten hayatını kaybeden 19 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı parka 2022 yılı itibariyle yaşamını yitiren 6 sağlık çalışanının daha kaidelerini yerleştirdiklerini ve büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Bir kadın ve bir erkek doktorun büstü ile 25 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı anıt parkta düzenlenen anma töreninde Başkan Yılmaz, yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının aileleri, doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Toroslar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hasan Dinçer, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Başkan Yılmaz, pandemi döneminde fedakarca çalışan ve bu uğurda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine karanfil vererek, başsağlığı diledi.

“Pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarıdır”

Başkan Yılmaz, anma programında yaptığı konuşmada, iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadelede bir ve beraber olduklarını vurgulayarak, “Bu süreçte sevdiklerimizi kaybettik. Hep beraber mücadele içindeydik. Bu mücadelenin kahramanları, salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarıdır” dedi.