"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

’’YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ’’ MERSİN’DE GERÇEK OLDU

Mersin’de 18 yaşındaki gencin kimliği üzerinde olmasına rağmen kayıtlarda bilgileri çıkmadı

Mersin’in Toroslar Mahallesi’nde ikamet eden 18 yaşındaki lise öğrencisi M.U. sınav başvurusunu tamamlamak için Postane’den E-Devlet şifresi almaya gitti. Postane memuru M.U. nun kimlik bilgilerini girdiğinde kimlik kayıp başvurusu yapıldığını ve kimliğin askıya alındığını gördü. Memur, durumu M.U. ya anlatarak 1 hafta içerisinde bir kayıp başvurusu yapıldığını söyledi. Bu yüzden kendisine şifre veremeyeceğini belirtti. Bu durum üzerine mağdur olan M.U. Toroslar da bulunan Nüfus Dairesine giderek kimlik başvurusu yaptığını ve yeni kimliğin 2 hafta içerisinde çıkacağını söyledi.

Olayın tam olarak neyden kaynaklandığını bilmediğini söyleyen M.U. “Benim Böyle bir başvurum söz konusu değil,yanlışlıkla olmuş olabilir diyerek telefon kayıtlarıma baktım ancak herhangi bir aramam olmamış Nüfus Dairesi ile ilgili. Açıkçası bende birşey anlamadım. Ama neyseki Nüfus Dairesinde gereken ilgiyi gösterdiler ve geçici belgeyle sınav başvurumu yaptım ve yeni kimliğimin gelmesini bekliyorum” dedi.
Telefondan çok sık oyun oynadığını ve parayla oyunu geliştirmek için bazı şeylerin alındığını ve haberlerde bununla ilgili dolandırıcılık olaylarını çokca duyduğunu dile getiren M.U. “Hani bundan dolayı böyle birşey olmuş olabilir düşüncesi de oldu bende. Ama ben oyunlarda parayla birşey almadım” dedi.

Başka birinin bunu yapacağını da düşünmediğini belirten M.U. “Yinede tüm çocukların telefondan oyun oynarken dikkatli olmaları gerekiyor. Benim başıma böyle birşey geldi. Oyundan da olmuş olabilir bunu bilmiyorum. Sınava girmemi engelleyebilirdi bu durum. Bütün anne babalar çocukları için çok dikkatli olsun” dedi.

HABER: İÇEL TV/SUN RTV: MEHMET UYSAL