"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYESİ 23 NİSAN FUTBOL TURNUVASININ KAZANANLARI KUPALARINI ALDI

Akdeniz Belediyesi’nin; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla organize ettiği 23 Nisan Futbol Turnuvası, final maçlarının ardından gerçekleşen kupa ve ödül töreniyle sona erdi.

Akdeniz ilçe genelinde 12 futbol takımının yarıştığı özel turnuvanın final maçları sonunda, Mersin Demir Spor 1’inci; Akdeniz Belediye Spor 2’nci; Mersin Çelik Spor 3’üncü; Çay Çilek Spor ise 4’üncü oldu.

Akdeniz ilçesinde mücadele veren futbol kulüplerinin U-10, U-11 ve U-12 yaş gruplarının katıldığı 23 Nisan Futbol Turnuvası’nın final maçları ve ödül töreni, Seyfi Ali Türkoğlu – Şafak Erdur Futbol Sahası’nda düzenlendi. Törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Şube Başkanı Mesut Bilir ve Mersin İdman Yurdu’nun efsane futbolcularından Ayhan Öz katıldı.

Başkan Gültak; “Gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Turnuvanın ödül törenine katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çocuklar ve gençler için yeni spor tesisleri yaptıklarını, mevcut tesisleri de yenilediklerini anlattı. Başkan Gültak, “Merkezde, şu an içinde olduğumuz tesis gibi 4 tane tesisi bitirdik. Yakın zamanda, gençlerimizin üniversite sınavına hazırlanacağı Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’ni de bitireceğiz. Burada, Akdeniz’in ilk yarı olimpik bir yüzme havuzu ve aquapark da olacak. Çocuklarımızın gidebileceği bir havuzları dahi bugüne dek yoktu. Orada çocuklarımız ücretsiz yüzme kursları alacak” dedi.

“Çocuklarımızı, diledikleri lise ve üniversite hayallerine kavuşturuyoruz”

Eğitim sürecine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimize yatırım yapıyoruz, yatırım yapmaya da devam edeceğiz Metropol gökdelen binasında hizmete açtığımız ücretsiz Etüt Merkezi’nin yanı sıra, Eğitim Akademisi portalımız ile eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı hayalini kurdukları üniversite ve liselere kavuşturuyoruz” diye konuştu.

Turnuvaya katılan takımlara, teknik adamlara, hakemlere ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu temsilcilerine teşekkür eden Başkan Gültak, turnuvada dereceye giren takım oyuncularını tebrik etti. Konuşmasının ardından Başkan Gültak, final maçlarını yöneten hakemlere madalyalarını takdim etti. Akdeniz Belediyesi 23 Nisan Futbol Turnuvası, ilk 4’e giren futbolcular ve antrenörlere kupa ve ödül takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.