"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK: “2023 ULUSLARARASI YELKEN YARIŞLARININ ADRESİ ÇAMLIBEL’DİR”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, meclis toplantısında, ‘2023 Uluslararası Yelken Yarışları’nın adresinin Çamlıbel olduğunu belirterek, “Derdimiz; yelken yarışlarının Çamlıbel Su Sporları Merkezinde düzenlenmesini sağlamak. Şampiyonanın takvimini de aldık. Proje için acele etmemizin nedeni bu. O yüzden meclis olarak hızlı karar alalım” dedi.

Başkan Gültak, Akdeniz Belediye Meclisinin nisan ayı toplantısının ikinci birleşiminde, meclis üyelerinin Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi. Çamlıbel’de su sporları merkezi yapılacağını belirten Gültak, “Burada AVM yapılmıyor. Atatürk Parkına gasp veya elden alma olayı da söz konusu değil. Ayrıca alan 18 dönüm değil. Şehir plancıları, mimarlar ve STK’larla görüşüldü; sanırım alan 8-9 dönüme düşürüldü” diye konuştu.

“2023 Uluslararası Yelken Yarışlarının adresi Çamlıbel”

26 Ocak-1 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Yelken Yarışlarının Akdeniz’de yapılmasının planlandığını kaydeden Gültak, bu nedenle Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesinin en kısa sürede tamamlanması gerektiğinin altını çizdi. Gültak, “Kimseden bir şey kaçırmıyoruz. Fakat şunun altını çizeyim; 2023 yılında düzenlenecek Uluslararası Yelken Yarışlarının adresi Çamlıbel’dir. Acele etmemizin nedeni budur. Zira 6 ay sonra bize yazı yazacaklar, ‘Ne oldu, tesis var mı?’ diye soracaklar ve gelip bakacaklar. Eğer yoksa şampiyona başka ülkeye gidecek. Yelken yarışlarının burada yapılması demek, Akdeniz’in, Mersin’in, Çamlıbel’in adının tanınması; esnafımızın para kazanması demek. O yüzden meclis olarak hızlanalım” ifadelerini kullandı.