"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER: “GÖÇMEN’DEKİ KATLI KAVŞAĞI 4 MİLYON 294 BİN DOLARA MAL ETTİK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında katlı kavşaklarla ilgili bilgi verdi.

Kendilerinden önce yapımına başlanan Anıt Kavşağının maliyetinin 9 milyon 139 bin dolar olduğunu, 2017’de yapılan Egemenlik Kavşağının 10 milyon 39 bin 732 dolara mal olduğunu belirten Seçer, “Ancak Sevgi Katlı Kavşağını biz 4 milyon 871 bin dolara, Göçmen’deki katlı kavşağı da 4 milyon 294 bin dolara mal ettik” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin nisan ayı 1. birleşim toplantısı, Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayında yapılan toplantının dilek ve teminiler bölümünde konuşan Seçer, yeni otobüslerden asfalt çalışmalarına, katlı kavşaklardan 2. Çevre Yolunun devamına kadar birçok konuda meclis üyelerine bilgi verdi.

“Geçen yılla beraber toplamda 272 yeni otobüsü Mersinlilerin hizmetine sunacağız”

Konuşmasına, Süper Lige yükselen Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımını kutlayarak başlayan Seçer, daha sonra ulaşım filosuna kazandırılan ve 26’sını teslim aldıkları 67 atak otobüsle ilgili bilgi verdi. Seçer, “Bu 26 otobüs; merkez ve merkeze bağlı kırsallara seferler yapacak. Daha önce o bölgelere 12 metrelik büyük otobüsler sefer yapıyordu. Bu da ekonomik değildi. Bu aldıklarımız her açıdan çok ekonomik, o bölgelere uygun otobüsler olduğu için bunları o hatlara vereceğiz. Oradaki hatları da şu anda merkezde sıkıntı çeken güzergahlarımız var, onlara ilave olarak takviye etmiş olacağız. Böylelikle merkezde de bir nebze de olsa güzergahlarımızı rahatlatmış olacağız” diye konuştu.