"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÜNİVERSİTE ADAYLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BİLGİ YARIŞMASINDA TER DÖKTÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Bilgi Yarışmasını Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de izleyerek, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Kura çekimi ile masaları belirleyen Başkan Seçer, zili çalarak Bilgi Yarışmasını başlattı. 27 yarışmacının katıldığı Bilgi Yarışmasının birincisi Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi takımı oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Bilgi Yarışmasına katıldı. Başkan Seçer, önce kura çekimi ile masaları belirledi, ardından zili çalarak yarışmayı başlattı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Bilgi Yarışmasını, 700 öğrencinin yanı sıra meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları ve öğretmenler de izledi.

“Sizler bizlere enerji veriyorsunuz”

Başkan Seçer, konuşmasına başlamadan önce salonun enerjisinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Sizler bizlere enerji veriyorsunuz. Aslında bir anlamda bizi hayata motive ediyorsunuz. Hepinizi çok seviyoruz” dedi.

Yarının umudunun gençler olduğunu vurgulayan Seçer, “Geleceğimizin umudu gençler. Bu retorikte insanın kulağına hoş gelebilir ama gerçek böyle” diye konuştu.

Geçmişlerini bilmeyenlerin geleceklerini belirleyemeyeceklerini söyleyen Seçer, geçmişin yarınlara yürünen yolda bir el feneri görevi gördüğün ifade etti. Seçer, milli değerler içerisinde en büyük değerin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayarak, “O’nun izinden de gitmeye devam edeceğiz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ Yeni Türkçesi ; ‘Hayatta en önemli önder, yol gösterici bilimdir, ilimdir, irfandır, akıldır, düşüncedir, zekâdır. Bunu kullanmaktır. Onun için Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bizim size sağladığımız imkan sizin hakkınız”

Ülkenin eğitim sistemini makro anlamda düzenleyen kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu anımsatan Başkan Seçer, “Bu demek değildir ki, yerel yönetimlerin yetkileri, sorumlulukları, imkanları, bütçeleri eğitime katkı vermesin, değer vermesin ya da ülkede eğitim yokmuş gibi var saysın ya da bunun gerekli olmadığını düşünsün. Belediye başkanlığı, ağaç budamaktan, yol yapmaktan, beton yapmaktan ibaret değil. Rantın peşinden koşmak hiç değil. Bütün hizmetlerini yapar belediye başkanı ama sosyal belediyecilik yapmak durumundadır” dedi.