"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE GÖRME ENGELLİ KADINLARA KURS DESTEĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, maddi kaynak oluşturmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla görme engelli kadınlara yönelik “Makrome Eğitimi Atölyesi” açtı.

Görme engelli kadınlara maddi kaynak oluşturmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla açılan atölyenin ilk ürünleri ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesinin gönüllüleri tarafından verilen kurs üçüncü haftasını doldururken, görme engelli kadınlar makrome tekniğiyle çanta, anahtarlık ve hediyelik eşya gibi ürünler ortaya çıkarabilmenin mutluluğunu yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, projenin ortaya çıkış hikayesini anlattı. Kendisinin sokakta görme engelli bir kadın görmediğini fark etmesiyle projenin ortaya çıktığını belirten Dokucu, “Tarsus’ta ve Mersin’de görme engelli kadın arkadaşların listesini çıkarttık. Arkadaşlar tek tek aradı” dedi.

Görme engelli kadınlara maddi kaynak oluşturacak kurslara devam etmek istediklerini belirten Dokucu, “Şimdi çiçek ekim-dikimini düşünüyoruz. Bunlar ferahlatan şeyler, sosyalleşmelerini sağlıyor. Bir adım attık, çok mutluyuz. Onlar da çok mutlular” diye konuştu.