"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

8 YAŞINDAKİ GÖKÇE BİSİKLET PARASINI BAĞIŞLADI

Mersin’de ilkokul ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Gökçe Kaya, kronik hastalığı nedeniyle yaşam savaşı veren Antalya’da yaşayan Hümeyra’ya yardım amaçlı, bisiklet alma hayaliyle biriktirdiği parasını bağışladı.

Mersin’de ilkokul ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Gökçe Kaya, kronik hastalığı nedeniyle yaşam savaşı veren Antalya’da yaşayan Hümeyra’ya yardım amaçlı, bisiklet alma hayaliyle biriktirdiği parasını bağışladı. Bundan haberi olan hayırseverler küçük kıza almayı istediği bisikleti hediye ederek örnek davranışını ödüllendirdi.

Antalya’da yaşayan SMA Tip-1 hastası 3 yaşındaki Hümeyra Topal için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasına destek olmak için Mersin’in Erdemli ilçesinden gönüllüler Hilal Tuncay ile Ayşe Isın’da okullarda öğretmenlere bilgi verdi. Öğretmenler de öğrencilere gönüllülük esasına dayalı olarak yardım kampanyasına destek verebileceklerini aktardı. Erdemli İlkokulu’nda ikinci sınıf öğrencisi Gökçe Kaya’da, kardeşi olması nedeniyle Hümeyra’nın durumundan etkilenerek ailesine söyleyip yardım etmelerini istedi. Ailenin şimdi durumumuz çok müsait değil demesi üzerine 8 yaşındaki Gökçe, bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki parayı ailesinden izin alarak götürdü. Örnek davranışı karşısında Gökçe hem ailesinin, hem öğretmenlerinin hem de gönüllülerin gönlüne dokundu. Bunun üzerine Gökçe’ye gönüllüler, hayalini kurduğu bisikleti alarak hediye etti.