"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ’NDE ’PKK’ GERGİNLİĞİ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ’kardeş belediyecilik’ protokolü imzalanmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi sırasında ’PKK’ gerginliği yaşandı.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ‘kardeş belediyecilik’ protokolü imzalanmasıyla ilgili teklifin görüşülmesi sırasında ‘PKK’ gerginliği yaşandı. Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, ‘PKK terör örgütü müdür’ oylamasına CHP’li bazı meclis üyeleri sessiz kalırken, HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıverdi’nin, Cumhur İttifakı mensubu Kürt kökenli meclis üyelerine dönerek, ‘Yazıklar olsun sizin gibi Kürtlere’ ifadeleri gerginliğe neden oldu.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı birinci oturumunda, Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında ‘kardeş belediyecilik’ anlaşması amacıyla protokol hazırlanması ve sözleşmeler imzalanması için Başkan Gültak’a tam yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşüldü. Haziran ayında muhalefet meclis üyeleri tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanması gerekçe gösterilerek oy çokluğu ile reddedilen teklif, aynı gerekçelerle yine reddedildi.