"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE ’ÜZÜM ŞENLİĞİ’ COŞKUSU

Mersin’de, Akdeniz Belediyesince bölge üreticileriyle birlikte ilk kez düzenlenen ‘Esenli Üzüm Şenliği’, sıcak havaya rağmen büyük ilgi görürken renkli görüntülere sahne oldu.

Kentin üzüm diyarı Esenli Mahalle Meydanı’nda ilki organize edilen şenliğe, sıcak ve nemli havaya rağmen katılım yoğun oldu. Ödüllü en iyi üzüm yarışması, çocuk aktivite ve oyun alanları, illüzyon gösterileri, Kafkas Halk Oyunları Grubunun gösterisi ile renklenen şenlikte, Esenlili üzüm üreticileri ve şenliğe katılan vatandaşlar, ilk kez böylesi bir şenliğin mahallelerinde düzenleniyor olmasından duydukları sevinç ve mutluluğu dile getirdi. Esenlili ve civar mahallelerden gelen üreticiler de açtıkları stantlarda üzüm çeşitleri ile birlikte, üzüm veya çekirdeğinden yapılan ürünlerini sergileyip konukların beğenisine sundu.

“Sırada üçüncü balık festival ile gül festivali var”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, etkinlikte yaptığı konuşmada, şenliğe büyük ilgi gösteren konuklara teşekkür ederek, “Seçildiğimiz zaman Esenli’de üzüm, Karaduvar’da balık, Dikilitaş Bekirde bölgesinde de kesme gül festivali yapacağımızın sözünü vermiştik. Karaduvar’da balık festivalinin ilkini gerçekleştirdik, ardından pandemi geldi. Tabi birçok şey aksadı. Sonrasında geçen sene Karaduvar Balık Festivali’nin ikincisini düzenledik. Bugün de Esenli’de üzüm şenliğini yapıyoruz. Allah’ın izniyle 2023 Nisan ayında da Dikilitaş ve Bekirde’de gül festivalini gerçekleştireceğiz” dedi.