"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER, YKS TERCİH DANIŞMANLIĞINA BAŞVURAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, başta Mersin’e ama genel anlamda ülkeye ve insanlığa katkı için eğitime destek verdiklerini belirterek, “Çünkü eğitim, bir belediyenin yapacağı yoldan da binadan da önemli.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, başta Mersin’e ama genel anlamda ülkeye ve insanlığa katkı için eğitime destek verdiklerini belirterek, “Çünkü eğitim, bir belediyenin yapacağı yoldan da binadan da önemli. Eğitim olmazsa, arzu ettiğimiz nitelikli bir kenti oluşturamayız, içi boş kalır” dedi.

Seçer, Büyükşehir Belediyesinin uzman eğitimci kadrosuyla ücretsiz olarak öğrencilere YKS tercih danışmanlığı desteği sunduğu Kongre ve Sergi Sarayını ziyaret etti. Danışmanlığa başvuran öğrencilerle bir araya gelen Seçer, gençlerle tek tek sohbet etti. Öğrenciler, Mersin’de eğitimde fırsat eşitliği sağlayan hizmetlerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etti. Seçer’in ziyareti esnasında, merkezdeki öğrenciler arasında, Büyükşehir Belediyesinin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde öğrenim desteği gören ve Türkiye’de ilk 70’e giren Ozan Arıkan ile 110 bininci sıraya yerleşen yüzde 90 görme engelli Ekin Aydın da yer aldı.

“Eğitim, bir belediyenin yapacağı yoldan da binadan da önemli”

Eğitim alanında değerli hizmetleri hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, “Başta Mersinimize ama genel anlamda ülkemize ve insanlığa katkı için eğitime destek veriyoruz. Çünkü eğitim, bir belediyenin yapacağı yoldan da binadan da önemli. Eğitim olmazsa, arzu ettiğimiz nitelikli bir kenti oluşturamayız, içi boş kalır. Toplumda eğitim seviyesini yükseltmek, ülke olarak eğitimli insanların sayısını çoğaltıp iyi yetişmiş, alanında çok kaliteli, değerli bireyleri yetiştirip, dünyayla rekabet etmemiz lazım. Onun için eğitim önemli” diye konuştu.