"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

DÜZCE’DEKİ DEPREMDE 80 KİŞİ YARALANDI

Düzce Gölyaka merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremde Düzce, İstanbul, Zonguldak, Sakarya ve Bolu’da olmak üzere biri ağır toplam 80 kişinin yaralandı.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Bölgede, depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere saat 14.00 itibarıyla 138 artçı sarsıntı yaşandı. Artçı sarsıntılar sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Gölyaka’daki depremde Düzce, İstanbul, Zonguldak, Sakarya ve Bolu’da biri ağır olmak üzere toplam 80 kişi yaralandığı bildirildi.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte eğitime ara verildi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı nedeniyle Sakarya, Bolu ve Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de eğitime bir gün süreyle ara verildi.

BAİBÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Bolu’da da hissedilen Düzce Gölyaka merkezli deprem nedeniyle bugün yapılacak sınavların ertelendiği, derslerin yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Diğer günlerde düzenlenecek sınavlar ve derslerde bir değişikliğin olmadığı, ertelenen sınavların daha sonra belirlenecek tarihte yapılacağı ifade edildi.