"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

2. ULUSLARARASI YÖRÜK TÜRKMEN FESTİVALİ’NDE MERSİN’İN YÖRÜK KÜLTÜRÜ VE YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2.’si gerçekleştirilen ‘Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’ne katıldı. 3 gün boyunca süren festivalde Mersin’deki Yörük kültürünün ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı ‘Yörük Müzesi’ çadırı, yerli ve yabancı pek çok turistin beğenisi kazandı.

Yörük kültürü değerlerinin tanıtılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen festivalde, vatandaşların yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen Yörük ve Türkmen konuklar ağırlandı. Mersin’in yöresel değerlerinin ve yöreye özgü lezzetlerinin tanıtıldığı ’Yörük Müzesi’ çadırında ise ziyaretçilere Mersin’in meşhur lezzetlerinden cezerye, Silifke’nin tarımsal ürün kuruları, coğrafi işaret tescilli ürünlerinden Bozyazı kavutu ve Tarsus Bandırması, muz pestili, kavurga ve kaynar gibi pek çok ürün ikram edilirken, ayrıca lavanta kolonyası, lavanta kesesi, iğne oyası bileklikler ve Yörük bebek magneti gibi ürünler de hediye edildi.

3 gün boyunca süren festivalde, el sanatlarından halk danslarına, atlı sporlardan cirit oyunlarına, dans gösterilerinden konserlere kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. Katılımcılar etkinliklerin yanında Yörük kültürünü temsilen halı ve kilim dokumacılığı, dericilik ve keçecilik, geleneksel kıyafetler gibi Yörük değerlerini de yakından tanıma fırsatı buldu.