"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE ÇOCUK MECLİSİ KURULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, cumhuriyetin 100. yılında hayata geçirilen Çocuk Meclisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayındaki programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çocuklar ve aileleri katıldı. Cumhuriyetin 100. yılı etkinliklerine öncü olan Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ’Çocuk Meclisi’ ile de çocukların kentte söz sahibi olabilmesine öncülük etti. Törende meclis üyesi olarak yerlerini alan çocuklar, yaşadıkları yerlere dair istek ve taleplerini Başkan Seçer’e iletti.

“Çocuk Meclisi en önemli projelerimizden birisi”

Çocuklara kürsüden resmi başlangıç konuşmasını gerçekleştiren Başkan Seçer, Çocuk Meclisinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu proje Kadın ve Aile Dairemizin en önemli projelerinden birisi. Demokrasiden, halk iradesinden öte bir şey yok. Demokrasi; halkın iradesini, meclise ya da parlamentoya yansıtan bir araç. Ulusal egemenliğin en önemli iki öğesi seçimler ve seçimlerle oluşan parlamentodur. Parlamento demek; halkın düşüncesi, iradesi, temsiliyeti, halkın ta kendisi. O nedenle en önemli projelerimizden. Kadınlar, çocuklar ve aileler için beş yıllık süre zarfında çok değerli projeler yaptılar ama bunun ötesi yok. Bu çok değerli ve önemli” ifadelerini kullandı.