"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE ’MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’NDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in orman varlığı en çok olan ilk 3 ilden biri olduğunu belirterek, “Antalya, Kastamonu ve Mersin, Türkiye’de orman varlığı en çok olan ilk üç ildir. İlimizin toplam yüz ölçümü 15 bin 585 hektar, yaklaşık 16 bin kilometre karedir. Oldukça büyük bu yüzölçümün yüzde 53’ü de ormanlardan oluşmaktadır” dedi.

Vali Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ’Milli Ağaçlandırma Günü’ çerçevesinde ’Geleceğe nefes cumhuriyete nefes’ temalı, cumhuriyetin 100. yılı adına 2023 noktada eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katıldı. Yenişehir ilçesi Turunçlu Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, 15 hektar alanda kızılçam, keçiboynuzu, badem ve servi fidanları olmak üzere toplam 5 fidan toprakla buluşturuldu. 13 ilçenin 66 ayrı lokasyonunda ise toplamda 130 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, programda yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 100. yılının kutlandığını hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Nitekim bugün bu etkinliğimizi, ’Geleceğe nefes ve cumhuriyete nefes’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmiş olmanın hep birlikte haklı gururunu, onurunu taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu aziz vatanın her bir karış toprağının şehit kanıyla sulandığını vurgulayan Vali Pehlivan, “Cennet misali bir ülkemiz var. Ülkemize cennet misali diyebilmemizin kaynaklarından birisi de işte ormanlarımızdır. Ormanlarımız ülkemizin süsüdür. Ormanlarımız hem güzellik katıyor hem ekonomik değer üretiyor. Bu sayede de ülkemiz cennet misali olarak tanımlanabiliyor” diye konuştu.