"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN GÜLTAK ’BALIK FASTİVALİ’NE AKIN EDEN MERSİNLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 3 Aralık Pazar günü 4’üncüsü gerçekleştirilen ’Geleneksel Karaduvar Balık Festivali’ne gösterdikleri olağanüstü ilgi ve katılımdan dolayı Mersinlilere teşekkür etti.

Akdeniz Belediye Meclisinin Aralık Ayı İlk Birleşimi, Belediye Başkanı Mustafa Gültak başkanlığında yapıldı. Toplantıda, bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi. Mecliste ilk olarak, dün Karaduvar’da 4’üncüsü organize edilen ve büyük ilgi ve katılım altında geçen ’Karaduvar Balık Festivali’ni yansıtan kısa filmin gösterimi yapıldı.

“Festivaller, şehrin çehresini değiştirmeli ve biz bunu başardık”

Sonrasında balık festivaline ilişkin değerlendirme yapan Başkan Gültak, “Akşam saatlerinde sadece bir sanatçı kalabalığı değil, limandan sahneye kadar tüm gün orada insan seli vardı. Çok kalabalıktı sanki tüm Mersin oraya akmıştı. Bu da festivalimizin amacına ulaştığının göstergesidir. Akdeniz artık festivallerle anılıyor, marka değeri çok yükseldi. İlçemizi dün tam 4 tane ulusal kanal reklamını yaptı. Bunlar önemli işler; eğer bir festival yapıyorsanız, o şehrin çehresini değiştirmeniz lazım. Evet, sanatçımız Serkan Kaya geldi, unutulmaz dakikalar geçirdi ama bugün herkes hayatına döndü. Ama Karaduvar hayatına dönmedi. Çünkü Karaduvar 3 yıldır 364 gün bunu yaşıyor. İşte festivallerin anlamı burada ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. Başkan Gültak, sahile kazandırdıkları Sardalya Parkını da farklı mahallelerden binlerce insanın her gün ziyaret ettiğini kaydetti.