"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

AKKUYU NGS İŞÇİSİ 2 KİŞİDEN BİRİNİN MENENJİTTEN ÖLDÜĞÜ KESİNLEŞTİ

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan 2 işçinin ölümüyle ilgili yapılan inceleme birinin neisseria menenjitinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Vefat eden diğer işçi de ise menenjit şüphesi olduğu ancak kan tetkiklerinde bakteriyel etken tespit edilemediği belirtildi.

11 Ocak 2024 tarihinde, Akkuyu NGS inşaatında çalışan 2 işçi menenjit şüphesiyle Mersin’de hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerin 2’side hayatını kaybetti. İşçilerden birinin neisseria menenjiti teşhisi ile yaşamını yitirdiği belirlendi. Diğer işçi de menenjit şüphesi olduğu ancak kan tetkiklerinde bakteriyel etken tespit edilemediği açıklandı.

Akkuyu Nükleer A.Ş’den de konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Akkuyu Nükleer A.Ş. için Akkuyu NGS projesinin uygulanmasında çalışanların sağlığının korunması ve güvenli çalışma şartlarının sağlanması önceliklidir. İnşaat sahasında sağlık normlarına ve hijyen kurallarına titizlikle uyulmakta, projede yer alan tüm alt yüklenici kuruluşlardan da bu ilkelere uymaları talep edilmektedir. Söz konusu olaya ilişkin, 11 Ocak 2024 tarihinde, Akkuyu NGS inşaatında çalışan 2 kişi menenjit şüphesiyle Mersin’de hastaneye kaldırılmıştır. Hastaneye kaldırılan kişiler ne yazık ki hayatlarını kaybetmiştir. Çalışanlardan birinin neisseria menenjiti teşhisi ile yaşamını yitirdiği saptanırken, diğer çalışanın vefatında menenjit şüphesi olsa da kan tetkiklerinde bakteriyel etken tespit edilememiştir” denildi.