"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN İTFAİYESİ 2023’TE 16 BİN 123 GÖREV ÜSTLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, kent genelinde 2023 yılında 16 bin 123 görev üstlendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 17 grup amirliği, 21 istasyon olmak üzere 38 hizmet noktasından 122 araç, 7 bot ve 559 personelle hizmet veren İtfaiye Dairesi ekipleri, doğal afetler, kaza, yangın gibi acil müdahale gerektiren durumlarda hızlı ve sonuç odaklı bir çalışma yürütmeye devam ediyor. Bu çerçevede 2023 yılında ekipler 5 bin 490 yangına müdahale ederken, 6 bin 331 kurtarma çalışması gerçekleştirdi ve toplam 11 bin 821 çalışmaya imza attı. Kent genelinde en fazla yangın bin 11 ile Tarsus ilçesinde meydana gelirken, 58 yangınla Çamlıyayla, yangının görüldüğü en az ilçe oldu. Aynı zamanda yıl içerisinde 691 ile en fazla yangın temmuz ayında görülürken, en az yangın 318 ile mart ayında gerçekleşti.

Ata Eğitim Merkezi hizmete girdi

Şehirde yaşanabilecek olaylara yerinde ve etkin müdahale edebilmek için itfaiyecilik alanındaki gelişmeleri takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, itfaiye personelinin daha eğitimli, daha donanımlı olması ve acil durumlarda daha sistematik hareket edebilmesi amacıyla, son teknolojik araç ve gereçlerle donatılı Ata Eğitim Merkezini açtı. Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren 9 itfaiye eğitim merkezi içerisinde en kapsamlı özelliklere sahip olan Ata Eğitim Merkezi ile itfaiye teşkilatını güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, yazılı ve uygulamalı sınavla aldığı 150 itfaiye memuru ile de kadrosunu takviye etti.