"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE ’2.NERGİS ŞENLİĞİ’ DÜZENLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus’ta ‘Bu Şenlik Mis Kokuyor’ sloganıyla ‘2. Nergis Şenliği’ düzenlendi.

Nergis üreticilerine destek olmak ve bölgede nergis üretimini yaygınlaştırarak yeni kazanç kapıları oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen şenlik, üreticilerin yüzünü güldürdü. Nergis tarlasında gerçekleştirilen hasat ile başlayan şenlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ile devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından da çocuk oyun alanlarının kurulduğu şenlikte; tarla gezisi, atölyeler ve yarışmalar yer alırken, Ayşe Dinçer de konser verdi.
Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi Çat Mevkii’de düzenlenen şenliğe Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.
“Mersin Anadolu’nun ta kendisi demek”

Nergis Şenliğine katılanların güzel bir enerji oluşturduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Bu sizin sıcaklığınız. Gönlümüzün, ruhumuzun sıcaklığı. Çünkü biz sevgiyi, saygıyı, kardeşliği, birliği ve beraberliği biliyoruz, onun sıcaklığını yaşıyoruz. Hep böyle olsun, hep daim olsun. Bu ülke çok güzel, Mersinimiz çok güzel. Mersin demek Türkiye demek. Anadolu’nun ta kendisi demek” dedi.