"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TARSUS’TA KADINLAR SAĞLIKLI YAŞAM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Tarsus Belediyesince, Güner Yüksek Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde düzenlenen ’Sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı’ seminerinde kadınlar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirildi.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen ’Sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı’ seminerinde, Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Füsun Kaleli, katılımcılara özellikle rahim ağzı kanserinin erken teşhisinin sağlık açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Seminerde sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturularak, kadınların sağlık konularında bilinçlenmelerine katkı sağlandı.

Seminerde Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesinin kadınlara yönelik yürüttüğü çalışmaları detaylandırarak, çabalarını anlattı. Katılımcılara sağlıklı yaşam ve kadın sağlığı konularında bilgi veren Bozdoğan, etkinliğin kadınların sağlık konularındaki bilinçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.