"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

8. “İYİLİK GEMİSİ” GAZZE’YE UĞURLANDI

Yaklaşık 3 bin ton gıda malzemesi taşıyan “İyilik Gemisi”, Mersin Limanı’ndan Gazze’ye uğurlandı.

Türkiye, İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’deki sivillere insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2 bin 960 tonluk 125 bin koli gıda desteğini Gazze’ye ulaştıracak 8’inci “İyilik Gemisi” Mersin Limanı’ndan uğurlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda gerçekleştirilen yardımların önce Mısır’ın El-Ariş Limanı’na, ardından da tırlarla Refah Sınır Kapısı’ndan barınma, gıda, yakıt ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere pek çok insani yardım malzemesine ihtiyaç duyan Gazzelilere ulaştırılacağı bildirildi.

“Milletimiz karınca kararınca her türlü imkanını seferber etti”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Mersin Limanı’nda düzenlenen törende devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yıllardır Gazze meselesine ve Filistin davasına büyük katkılar vermeye çaba gösterildiğini söyledi. Bugün de aynı şekilde bu çalışmaların artırılarak devam ettiğine işaret eden Çam, şöyle konuştu:

“Milletimiz karınca kararınca her türlü imkanını seferber etti. Bundan sonra da edecek. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinden gelen birikimiyle mazlumların ve mağdurların her zaman sığınağı olmuştur, kapısı olmuştur. Bugün için bir ateşkes gerçekleşmiş gözüküyor. Ancak yeryüzündeki bu dram çok büyük bir dram. 2,2 milyon insanın en az yarısından fazlası sokaklarda, plajlarda eğitim altyapısı, temizlik, hijyen, temiz suya ulaşım ve her türlü imkanın bittiği, açlığın başladığı bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti olarak biz bu imkanları seferber etmiş durumdayız. Öncelikli olarak ateşin durması gerekiyordu. Mübarek Ramazan ayında gecikmeli de olsa bu süreç başlamış oldu. Ama bundan sonraki süreçte esas sıkıntıların giderilmesinde büyük çabalar sarf edilmesi lazım. Bunu sadece Türkiye’nin yapması mümkün değil, yeterli değil. Bütün dünyanın seferber olması lazım.”