"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

GÜLTAK: “AKDENİZ’İN ALTIN ÇAĞI BAŞLIYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yeni dönemde Akdeniz’in adeta altın çağını yaşayacağını vurgulayarak, “Akdeniz’de 5 yılda hayata kattığımız, ilçemizi her alanda değiştirip dönüştüren, hiçbir ayırım yapmadan herkese ve her kesime dokunan hizmetlerimiz birer fragmandı, film 31 Mart’tan sonra başlıyor. Yeni dönemde Akdeniz’in altın çağı başlıyor” dedi.

Gültak, geçen 5 yılda gerçekleşen hizmet ve yatırımların yanı sıra yeni döneme ilişkin proje ve çalışmaları, basın tanıtım toplantısı ile Mersin kamuoyuna anlattı. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Hazine ve Maliye Bakanı, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati ile milletvekileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Akdeniz Belediyesinin 5 yılını özetleyen, kadınlar, gençler ve çocuklar için hayata geçen hizmetlerin, kentsel dönüşüm, eğitim, istihdam, kültür, sanat, spor ve meslek edindirme projelerinin anlatıldığı filmin ardından sunum yapan Gültak, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek konuşmasına başladı.

“Her kesimi kucaklayıp herkesin belediye başkanı olduk”

Akdeniz’de gönüller yapmaya geldiklerini söyleyen Başkan Gültak; “Akdeniz’de maalesef sevgi ve gönül işleri biraz sıkıntılıydı. Huzursuzluk, kargaşa, aksiyon filmi gibi. Devamlı aksiyon vardı Akdeniz’de. 2019’da ilk hedefimiz sevgi dilini, barış, kardeşlik dilini kullanarak, kimseyi ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak, herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmak için geldik. Ve bugün geldiğimiz noktada artık Akdeniz’de huzur var, kardeşlik var. Kimse dilinden, dininden, mezhebinden dolayı artık Akdeniz’de ayrıştırılmıyor. Herkes kardeş. Geçmişteki huzursuzluk ve güvensizlik bitti” diye konuştu.