"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

OTOBÜSTE YAŞLI ÇİFTİ DARP DAVASINDA OKUL MÜDÜRÜNÜN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mersin’de otobüste engelli yaşlı adam ve eşinin darp edilmesiyle ilgili davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürünün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mersin’de 15 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen yaşlı çiftin otobüste darp edilmesiyle ilgili davanın 3. duruşması Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat, mazeret bildirerek katılmadı, tarafların avukatları ise hazır bulundu.
Tutuklu sanık beraatini istedi
Tutuklu sanık İsmet T. duruşmaya Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. İsmet T, hakimin, ’Ramazan Polat’ın kendisini ruhen savunacak durumda olmasına karşın bedenen savunamayacak durumda olduğu’ şeklindeki raporu ve ’Hamdiye Polat’a küfür ettiği’ iddiasına yönelik söyleyeceği bir şey olup olmadığını sorması üzerine, “Kendini savunamıyor kısmı ile alakalı olarak şunu söyleyebilirim. Otobüste o kadar küfür ediyordu ki eşi ağzını kapatıyordu. İlk küfrü de kendisi etti. Rapor gerçekleri yansıtmamaktadır. Raporu kabul etmiyorum. Bahse konu sözleri kullanmış olabilirim ama şu an için hatırlayamıyorum” şeklinde cevap verdi.

İsmet T. ayrıca, “Ramazan Polat’tan, oğlunun da asker olduğunu dile getirerek, hakaret ve tehdit içerikli ifadeleri nedeniyle şikayetçiyim. Aynı zamanda tutukluluğumun kaldırılarak beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.