"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

SEÇER: “TARIMSAL DESTEKLERE 119 MİLYON LİRA BÜTÇE AYIRDIK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2024 yılında tarımsal desteklere 119 milyon lira bütçe ayırdıklarını ve bunun 65 milyon lirasının sulama borusu desteği olduğunu söyledi.

Seçer, Mut ilçesinde düzenlenen ’Tarımsal Destekler’ ve ’Kanalizasyon Hattı’ temel atma törenlerine katıldı. Karacaoğlan’ın diyarı Mut’ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Seçer, “Burada yine hayırlı bir iş için bir aradayız. Çünkü üretimi seviyorum, üreten insanı seviyorum. Helalinden kazanıp çoluğunun, çocuğunun rızkını götüren insanı seviyorum. Ben ülkemin üretken insanlarını seviyorum” ifadelerini kullandı. Mut’taki üreticilerin en büyük maliyetlerinin sulama borusu olduğuna dikkat çeken Seçer, 2024 yılında tarımsal desteklere 119 milyon lira bütçe ayırdıklarını ve bunun 65 milyon lirasının sulama borusu desteği olduğunu söyledi. Seçer, Sulama borusu desteğini birlikler aracılığıyla gerçekleştirdiklerini ve destekleri sunarken torpil olmadığını kaydetti.

“Üreticilerimizin bölgede ihtiyaçları neyse ona göre destek oluyoruz”

4 yıl boyunca üreticilere 255 kilometre sulama borusu desteğinde bulunduklarını söyleyen Seçer, Mut’ta yapılan sulama borusu desteği ile yeni rakamın 355 kilometre olduğunu belirtti. Bölgelerin ihtiyaçlarına yönelik tarımsal desteklerde bulunduklarını kaydeden Seçer, “Bunlar bilinçli destekler. Bunlar sizin paranız ve kaynaklarınız” dedi. 2024 yılında Mut’ta faaliyet gösteren 28 sulama kooperatifi aracılığı ile üreticilere toplam 29 bin 758 metre sulama borusu desteği verileceğini aktaran Seçer, “Hayırlı uğurlu olsun. Sizin araziniz geniş, çok geniş coğrafya ve çok geniş alanlarınız var. Bunu hak ediyorsunuz. Üretim yapıyorsunuz, elinize, kolunuza sağlık” ifadelerini kullandı.