"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

HAVADAN BROŞÜR BIRAKTILAR! İSRAİL ORDUSU, MASUM SİVİLLERİN SON SIĞINAĞINI VURMAKTA KARARLI

İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde bu sabah tahliye operasyonu başlattı. Bölgeden yaklaşık 100 bin kişi tahliye edilmesi beklenirken İsrail ordusu, havadan attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun Filistinlilere havadan attığı el ilanları, kısa mesajlar ve telefon aramaları aracılığıyla boşaltılması gereken bölgeler ve sivillerin gitmesi gereken alanlara hangi yollardan erişileceğini içeren bilgiler verildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 683 Filistinli öldürüldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.