"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

İMAMOĞLU, YEĞENİNİ İŞE ALAN BURSA BELEDİYE BAŞKANI BOZBEY’İ TOPA TUTTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeğenini belediye şirketine yönetim kurulu olarak atayan CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e tepki gösterdi. İmamoğlu “Gitsin marifetini başka yerde göstersin” dedi.

Bursa’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması tepki çekmişti.
Konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “Derhal gereğini yapmalılar. Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak, kendi vicdanı da hesap soracak. Gitsin marifetini başka yerde göstersin. Bu konuda çok netiz. Bu konuda taviz yok.” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Derhal o yanlışı düzeltecek. ‘Kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur. Düzeltiyorum, işime bakıyorum.’ diyecek. Bitti, bu kadar basit.”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atamasını “Bu gençler hiç mi çalışmayacak?” sözleriyle savunduktan sonra geri adım atmıştı. Bozbey, son açıklamasında “Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik, böyle bir atama olmayacak. Yeğenim kendi isteğiyle bu görevden affını istedi” ifadelerine yer vermişti.