"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÖĞRENCİLER BU MÜZEDE DENİZ CANLILARIYLA TANIŞIYOR

MERSİN ÜNİVERSİTESİ (MEÜ) SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ'NDE HİZMET VEREN DENİZ CANLILARI MÜZESİ, ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR. ÖĞRENCİLERİN UĞRAK YERİ HALİNE GELEN MÜZEDE BİNE YAKIN DENİZ CANLISI SERGİLENİYOR. PROF. DR. DENİZ AYAS, DENİZDEN ÇIKARILAN VE ARTIK HAYATTA OLMAYAN CANLILARIN NASIL İŞLENDİĞİNE VE SERGİLENDİĞİNE İLİŞKİN ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERDİ. (VELİ GÜRGAH/MERSİN-İHA)

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nde hizmet veren Deniz Canlıları Müzesi, ziyaretçilerini ağırlıyor. Öğrencilerin uğrak yeri haline gelen müzede bine yakın deniz canlısı sergileniyor. Denizden çıkarılan ve artık hayatta olmayan canlıların nasıl işlendiğine ve sergilendiğine ilişkin Prof. Dr. Deniz Ayas’tan bilgi alan öğrenciler, ekosistemle ilgili önemli bilgiler edinerek deniz yaşamına dair farkındalık kazanıyor.
Yenişehir Kampüsünde Su Ürünleri Fakültesi akademisyenlerinin çalışmalarıyla şekillenen Deniz Canlıları Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Deniz canlılarının yanı sıra öğrenciler için bir eğitim sınıfı da yer alan müze, aynı zamanda bir eğitim merkezi işlevi de görüyor. Müzede, popüler deniz canlıları ile balıklar ve ender bulunan türler de sergileniyor. Özel işleme tabi tutularak kurutulmuş türlerin yanı sıra fosiller, yunus, köpekbalığı gibi canlıların iskeletleri, kabuklular ve yumuşakçalar ile özel sıvılar içindeki deniz canlıları da müzede görülebiliyor. Dış sergi alanı için çalışmaların sürdüğü müzede, yerleşkeye gömülü olan aralarında Fin balinasının da olduğu çok sayıda deniz memelisinin iskeletinin çıkartılıp birleştirilerek sergilenmesi hedefleniyor.