"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MERSİN’DE KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE KAPSAMINDA 19 MİLYON 433 BİN LİRA VERGİ KAYBI ÖNLENDİ

Mersin’de bu yılın ilk 4 ayında kaçakçılıkla mücadeleye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla 19 milyon 433 bin lira vergi kaybının önlendiği bildirildi. Gerçekleştirilen 328 operasyonda gözaltına alınan 396 şahıstan 18’i tutuklandı, 23’üne adli kontrol uygulandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Vali Atilla Toros başkanlığında yapıldı. Toplantıda, il genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve diğer hususlar ele alındı.

Toplantıda, 2025 yılının ilk 4 ayında yürütülen çalışmalara ilişkin veriler de paylaşıldı. Buna göre, ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 753 silah ele geçirilirken, 840 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Ele geçirilen 753 silahın 435’i tabanca, 47’si kurusıkı tabanca, 1’i uzun namlulu tüfek ve 270’i av tüfeğinden oluştu. Organize suç örgütlerine yönelik çalışma kapsamında düzenlenen 27 operasyonla 5 yerel organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 139 kişiden 51’i tutuklandı, 50’sine de adli kontrol uygulandı. Tefecilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise gözaltına alınan 110 kişiden 40’ı tutuklandı, 18’ine adli kontrol uygulandı.