Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Basketbol Akademi’nin basın lansmanı Mersin’de basketbolun gelişimine katkı sunmak ve genç yetenekleri spora kazandırmak amacıyla gerçekleştirildi.
Lansman, Macit Özcan Tesislerindeki Basketbol Akademi binası önünde gerçekleştirildi. Mersin Spor Kulübü (MSK) Başkanı Berkay Üstündağ ve Asbaşkan Doğukan Uyan, MSK Akademi Genel Koordinatör Dr. Namık Yazlar basın mensuplarına akademinin hedeflerini paylaştı.
MSK Akademi projesinde hedeflerinin disiplinli, ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu söyleyen MSK Başkanı Berkay Üstündağ, MSK A takımına ve milli takıma oyuncu yetiştirmek olduğunu ifade etti. Üstündağ bunun için güzel bir tesislerinin bulunduğu da sözlerine ekledi.
Genel Koordinatör Namık Yazlar ise kısa vadeli başarılardan ziyade Türk basketbolunun geleceği için oyuncular yetiştirmek istediklerini ifade ederek Mersin sporunu güzel yerlere getirmeye kararlı olduklarını söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, projeden övgüyle bahsetti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Öz, sporda başarı için Mersinlilerin kenetlenmesi gerektiğini vurguladı.
MSK AKADEMİ BASIN LANSMANI: TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE