Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Mersin Kent Konseyi ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (AKOB) iş birliğiyle düzenlenen ’Kültür Sanat Seminer Dizisi’nin 4. buluşması gerçekleştirildi. Seminere, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar’ın ’Mersin’de Kültür Politikaları: Kürsüdekiler, Sahnedekiler ve Salondakiler’ başlıklı konuşması damga vurdu.
Program, Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden gitarist Alperen Arda Şişman ve soprano İrem Koyuncu’nun sunduğu kısa dinletiyle başladı.
Seminerde Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Mersin’deki kültür ortamını; sahnede üretim yapan sanatçılar, kürsüde karar alıcılar ve salondaki izleyiciler üzerinden değerlendirdi. Kentteki kültürel üretimin nasıl şekillendiğini, aktörler arasındaki ilişkileri ve bu sürecin kültür politikalarına yansımalarını ele alan Bayraktar, Mersin’in çok katmanlı kültürel yapısına dikkat çekti.
KÜLTÜR POLİTİKALARI SEMİNERİ MERSİN’İN SANAT HAFIZASINA IŞIK TUTTU