Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti iş birliğinde, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda; Mersin Valiliğinin destekleri, Katar Kalkınma Fonu’nun katkıları ve 23 sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle hazırlanan yaklaşık 2 bin 600 ton insani yardım malzemesi, Mersin Uluslararası Limanı’ndan dost ve kardeş ülke Sudan’a uğurlandı.
RO QUEEN adlı gemiyle sevk edilen yardımların, Sudan’da süren iç çatışmalar nedeniyle artan insani ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Yardım gemisinde, un, bakliyat, konserve gıda ürünleri, bebek maması, içme suyu, hijyen kitleri, tıbbi ve sağlık malzemeleri, çadır, battaniye, yatak, giysi ve diğer temel yaşam malzemeleri bulunuyor.
Mersin Uluslararası Limanı’nda düzenlenen uğurlama programına, Mersin Valisi Atilla Toros, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Katar Kalkınma Fonu Temsilcisi Ahmet Yusuf, Katar heyeti, milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
MERSİN’DEN SUDAN’A 6. İYİLİK GEMİSİ UĞURLANDI