"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÖZ KIZINA CİNSEL İSTİSMARA 9 YIL CEZASINA ANNE VE AVUKATLARDAN TEPKİ

Mersin’de 16 yaşındaki kızına yönelik cinsel taciz suçlamasıyla hakim karşısına çıkan baba, mahkeme tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından mağdur anne ile avukatlar verilen cezaya tepki göstererek sanığın daha ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini savundu.

Karar sonrası Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri, Çocuk Hakları Merkezi, Kadın Hakları Merkezi temsilcileri ve avukatların katılımıyla Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya mağdur anne F.K. da katıldı.

Baro temsilcileri, sanığın yargılama süreci boyunca tutuksuz şekilde devam etmesinin etkin soruşturma ve kovuşturma ilkeleri açısından ciddi bir eksiklik olduğunu ifade etti. Ayrıca olayın mağdur üzerinde oluşturduğu psikolojik ve toplumsal etkilerin büyüklüğüne dikkat çekilerek, sanığın en ağır cezayla karşı karşıya kalması gerektiği vurgulandı.