"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

TOROSLAR’DA YOLLAR YENİLENİYOR

Toroslar Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat etmesini sağlamak amacıyla asfalt yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yaz sezonuyla birlikte saha çalışmalarını daha da yoğunlaştıran belediye ekipleri, birçok mahallede sıcak asfalt serimi, bakım, onarım ve yol düzenleme çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; Portakal, Çukurova, Turgut Türkalp, Mithat Toroğlu, Mevlana, Çağdaşkent, Alsancak ve Turunçlu Mahallelerinde yıpranan yollar yenilenirken, ulaşım ağının daha konforlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Özellikle altyapı çalışmaları sonrası bozulan yollarda kapsamlı yenileme çalışmaları yapan ekipler, mahallelerin ihtiyaçlarına göre planlı bir çalışma programı uyguluyor.

Portakal ve Çukurova Mahallelerinde finişer destekli asfalt serimi gerçekleştirilerek yollar daha modern ve güvenli hale getirildi. Mithat Toroğlu, Çağdaşkent, Mevlana, Turunçlu ve Turgut Türkalp Mahallelerinde ise uzun süredir yıpranan yollar sıcak asfalt çalışmalarıyla yenilendi.

Çalışmalar sırasında trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için ekipler tarafından kontrollü ve planlı bir çalışma programı uygulanırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendiriliyor.