"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞSAVCI ÇELİKKOL “MERSİN’İ, TÜRKİYE’DE HUKUKA GÜVEN DUYGUSUNUN EN YÜKSEK OLDUĞU İL YAPACAĞIZ”

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Başsavcı Vekili İsmail Teker ile birlikte kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Çelikkol, Kurban Bayramını kutlayarak adalet hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi, Cumhuriyet Başsavcılığının çalışmaları ve yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, kentte en az suç işlenen ve hukuka güvenin en yüksek olduğu il olma hedefini açıkladı. Karar çıkarma oranında rekor kırdıklarını, suç sayısının azalmasına rağmen tutuklama sayısının arttığını belirtti. Ayrıca kadına yönelik şiddet soruşturmalarında düşüş yaşandığını ve yeni uygulamalarla adalet hizmetlerinin hızlandırıldığını duyurdu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bir iddiamız var. Bu da Türkiye’de en az suç işlenen ve hukuka güven duygusunun en yüksek olduğu ilin Mersin olmasıdır” dedi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hiçbir ayrım gözetmeden herkese eşit mesafede durduklarını vurgulayan Çelikkol, hak ve özgürlükleri koruyarak adaletin en doğru şekilde tecellisini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Bir önceki medya toplantısında karar çıkarma oranında son 20 yılın rekorunu kırarak yüzde 105 seviyesine ulaştıklarını hatırlatan Çelikkol, “1 Ocak 2026 ile 15 Mayıs 2026 tarihleri arasında bir kez daha rekor kırarak karar çıkarma oranını yüzde 107,14’e yükselttik” ifadelerini kullandı.

2025 yılında bin 500 kişinin tutuklandığını belirten Çelikkol, soruşturmaların daha etkin yürütülmesi ve cezasızlık algısının oluşmaması amacıyla hassasiyet gösterildiğini kaydetti. Çelikkol, “2026 yılında tutuklanan kişi sayısı bin 788’e yükseldi. Suç sayısı azalırken tutuklanan kişi sayısı arttı” dedi.

Kentte en fazla işlenen suçlara ilişkin de bilgi veren Çelikkol, 2025 ve 2026 yıllarında ilk sırada hakaret, ikinci sırada taksirle yaralama, üçüncü sırada ise tehdit suçlarının yer aldığını ifade etti.