Mersin’in Bozyazı ilçesinde 8 Eylül’de çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Tekmen Mahallesi Aksaz mevkiinde başlayan yangına 332 personel, 104 kara aracı ve iş makinesi, 2 uçak ile 5 helikopter sevk edildi.
Mersin Valiliğinin açıklamasına göre, yangın ihbarı saat 12.08’de alındı ve ekipler bölgeye kısa sürede ulaştı. Alevlere ilk müdahale ise saat 12.11’de yapıldı. Kurumların koordinasyonunda sürdürülen çalışmalar sonucunda yangın, bugün saat 13.00 itibarıyla kontrol altına alındı.
Yangınla mücadelede ayrıca 1 bot da kullanılırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Bölgede olası yeniden alevlenmelere karşı ekiplerin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.