"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÇOCUKLARA ÖZEL RUH SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Mersin İl Sağlık Müdürü Mustafa Ekici, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi’nde (ÇÖZGEM) incelemelerde bulundu.
Ekici’ye incelemeleri sırasında Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ballı, başhekim yardımcıları ve idari yöneticiler de eşlik etti. Merkezin özellikle 0-6 yaş grubu çocukların özel gereksinim durumları başta olmak üzere ruh sağlığı ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılamayı hedeflediği belirtildi.
ÇÖZGEM’de Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, dil ve konuşma terapisti, ergoterapist ve sosyal hizmet uzmanı gibi birçok branşın birlikte görev yaptığı ifade edildi. Gerektiğinde çocuk sağlığı uzmanı, genetik uzmanı ve diyetisyenlerin de sürece dahil olabildiği kaydedildi.
Merkezde çocukların ruhsal bozukluklar açısından kapsamlı ve standart yöntemlerle değerlendirilerek ailelerle birlikte takip sürecinin planlandığı aktarıldı. Özellikle otizm gibi erken müdahalenin kritik önem taşıdığı durumlarda hızlı tanı ve etkin tedavi süreçlerinin merkezin öncelikleri arasında olduğu vurgulandı.
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren ÇÖZGEM’in, psikiyatri, psikoloji, ergoterapi, konuşma terapisi ve sosyal hizmet alanlarında multidisipliner yaklaşımla çocuk ve gençlere bütüncül sağlık hizmeti sunduğu bildirildi.