"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

ÜCRETSİZ BARİSTA EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MERCEK bünyesinde verdiği ‘Kahve Yapımı ve Sunumu’ kursuyla vatandaşlara hem meslek edindirme hem de istihdam fırsatı sunuyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi (MERCEK) Halkkent Şubesinde verilen ücretsiz ‘Kahve Yapımı ve Sunumu’ kursu, kahve sektöründe meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hem uygulamalı hem de teorik eğitimlerin verildiği kurs, katılımcılara profesyonel baristalık becerileri kazandırırken, kahve kültürünü yakından tanıma fırsatı da sunuyor. Kahveye ilgi duyan, yeni bir meslek edinmek isteyen ya da bu alanda kendini geliştirmeyi hedefleyen kursiyerler, mis gibi kahve kokuları eşliğinde eğitim alıyor.
Toplam 130 saat süren eğitim programının sonunda kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler; otellerde, kafelerde ve restoranlarda barista olarak çalışma imkanı elde ederken, Büyükşehir kursiyerlerin istihdamına da destek sağlıyor.
Ücretsiz olarak verilen eğitimde kursiyerler, profesyonel ekipmanlarla uygulamalı eğitim alıyor. Kahve çekirdeğinin öğütülmesinden demleme tekniklerine, süt köpürtmeden bardak üzeri süsleme aşamasına kadar kahve yapımının tüm süreçleri detaylı şekilde öğretiliyor. Böylece kursiyerler, hem yurt içinde hem de yurt dışında geçerliliği olan bir meslek edinme fırsatı yakalıyor.