"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

HİRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Mersin’de 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar’ın otomobilde tabancayla öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı tutuklu sanıklardan Hüseyin Arda Ş.’nin ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından, 2 sanığın da ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Arda Ş. (19), Mustafa Z. (27) ve Nazmi Ç. (20) cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, Hiranur’un ailesi ve yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.
Mahkemede bazı tanıklar dinlenirken, cumhuriyet savcısı mütalaasında sanıklardan Hüseyin Arda Ş.’nin ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ ve ’ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarında, Mustafa Z. ve Nazmi Ç.’nin ise ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Taraf avukatlarının beyanlarının ardından söz verilen sanıklar, tahliyelerini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Merkez Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi’nde 1 Eylül 2025’te meydana gelen olayda, 16 yaşındaki Hiranur Nilgün Aygar, park halindeki otomobilde tabanca ile vurularak hayatını kaybederken polis, Hiranur’un erkek arkadaşı Hüseyin Arda Ş. (19), M.Z. (27) ile Nazmi Ç.’yi gözaltına almış, 3 şüpheli de sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.