Mersin’in Gülnar ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Gülnar Batırık Festivali, binlerce kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Gülnar Belediyesi tarafından mesire alanında düzenlenen festivale ilçeye bağlı 11 mahalleden vatandaşlar katıldı. Yöresel lezzetlerin tanıtılması ve kültürel mirasın yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 4 bin 500 kişiye ücretsiz batırık ikram edildi.
Festivalin açılışında konuşan Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, batırığın ilçenin önemli kültürel değerlerinden biri olduğunu belirterek, festivali birlik ve beraberliği güçlendiren önemli bir organizasyon olarak gördüklerini söyledi.
Gülnar Kaymakamı Emrah Aslan ise festivalin ilçe turizmi ve kültürel tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
En iyi batırık yarışmasının kazananları belli oldu
Festival kapsamında düzenlenen mahalleler arası **”En İyi Batırık Yarışması”**nda jüri; lezzet, kıvam ve sunum kriterlerine göre değerlendirme yaptı.
Dereceye giren mahalleler ve ödülleri şöyle sıralandı:
•Konur Mahallesi: 35 bin TL
• Mollaömerli Mahallesi: 25 bin TL
• Köseçobanlı Mahallesi: 15 bin TL
Yarışmada toplam 75 bin TL ödül dağıtıldı.
Festival, Türk halk müziği sanatçısı Ayşe Dinçer konseriyle sona erdi.
