"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MESKİ’DEN SİLİFKE’NİN 22 MAHALLESİNE KESİNTİSİZ İÇME SUYU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununa kalıcı çözüm getirdi. ‘Gökler Deresi İçme Suyu Yapım İşi’ kapsamında tamamlanan yatırımla, 22 mahallede yaşayan yaklaşık 25 bin vatandaş kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştu.

81 milyon lira maliyetle hayata geçirilen proje kapsamında mevcut terfi merkezi yenilenirken, toplam 11 kilometre uzunluğunda muhtelif çaplarda içme suyu hattı döşendi. Ayrıca 200 ve 300 metreküp kapasiteli 2 adet içme suyu deposu inşa edildi. Proje ile Seydili, Sömek, Yeğenli, Hüseyinler, Keşlitürkmenli, İmamlı, Yenibahçe, Öztürkmenli, Türkmenuşağı, Çaltıbozkır, Gedikpınarı, Seyranlık, Bayındır, Karahacılı, Örenköy, Şahmurlu, Ovacık, Demircili, Çamlıbel, Canbazlı, Uzuncaburç ve Kızılgeçit mahallelerinin içme suyu ihtiyacı güvence altına alındı.

MESKİ tarafından gerçekleştirilen yatırım sayesinde mahallelere artık kesintisiz içme suyu temini sağlanırken, tarımsal ve hayvansal üretim faaliyetleri açısından da önemli bir sorun çözüme kavuşturuldu.