"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER, SİLİFKE’DE ESNAFLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, klasik belediyecilik anlayışının ötesinde bir bakış açısına sahip olduklarını belirterek, “Ben kente bir şeyler katmak istiyorum.

Seçer, hafta sonu mesaisini Silifke’ye ayırdı. İlçede esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Seçer, Büyükşehir Belediyesinin Silifke’ye kazandırdığı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki iyileştirme çalışmalarını da inceledi.

Yeni Mahalle ile Atakent Mahallesi semt pazarlarını gezerek esnaf ve vatandaşları dinleyen Seçer, artan fiyatların belediyeyi de etkilediğini belirterek, “Şu anda yol yapıyoruz, köprü yapıyoruz, köprülü kavşak yapıyoruz. 7 ay önce ihaleye çıkmışız, verdiğimiz fiyatlarla şu anki fiyatlar arasında ortalama yüzde 184 fark oluştu” diye konuştu.

“Yerel yöneticiler olarak başta toplumun dirliğini, birliğini sağlamakla görevliyiz”

Silifke’de Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla buluşan Başkan Seçer, esnafın taleplerini dinledi. Bu toplantıda, Silifke’nin tek kadın muhtarı olan Yeni Mahalle Muhtarı Sebahat Yılmaz da yer aldı. Seçer, 204 iş yerine sahip Silifke Küçük Sanayi Sitesi’nin 2. etabında yapımı devam eden 750 metre kanalizasyon ve 450 metre içmesuyu şebeke hattı çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Küçük sanayi sitelerinin hem ekonomiye katkı sağladığını hem de ‘Ahilik kültürü’nü sürdürerek iyi ahlakı geliştirdiğini vurgulayan Seçer, “Biz belediye olarak her zaman yanınızda oluruz. Biz yerel yöneticiler olarak başta toplumun dirliğini, birliğini sağlamakla görevliyiz. Belediye insanı, halkın huzurunu önceleyecek” ifadelerini kullandı.

“Belediye bir ana kucağı gibidir”

Belediye hizmetlerini ara vermeden sürdüreceklerini belirten Başkan Seçer, “Ama önce huzuru sağlamamız lazım. Huzuru kaybettiğimiz zaman toplumda iş sıkıntılı. Belediye bir ana kucağı gibidir. Belediye Başkanı halkı için bir babanın güvencesi gibidir. Biz her zaman emrinize amadeyiz” şeklinde konuştu.