"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN SEÇER, KET VURMAYIN; DİLEYİN BENDEN NE DİLERSENİZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi’nde, ön lisans öğrencilerine 500 liralık öğrenim yardımı yapılmasına ilişkin madde oy birliğiyle kabul edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrencilerin ardından ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilere de öğrenim desteğinde bulunacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi’nde, ön lisans öğrencilerine 500 liralık öğrenim yardımı yapılmasına ilişkin madde oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Temel amacımız kırsal mahallelerde ilköğretim, lise düzeyindeki çocuklarımızın eğitimine katkı yapmak” dedi. Eğitime daha fazla katkı sunmak istediklerini, ancak Meclis üyelerinin de borçlanma konusundaki desteğinin önem taşıdığını ifade eden Seçer, “Borçlanma konusunda ket vurmayın. Dileyin benden ne dilerseniz” diye konuştu. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı Çeşmeli Kanalizasyon İkmal İnşaatı için toplam 6 milyon 56 bin 95 TL ek kredi kullanımı ile ilgili Başkan Seçer’e yetki verilmesi konusundaki madde oy birliği ile kabul edildi.

“Meclis’i sıkıntıya sokacak eksikler ya da yanlışlar olmaz”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi, Başkan Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, idareden gelen 4, komisyonlardan gelen 5 madde olmak üzere toplam 9 madde görüşüldü. Gündem maddelerine geçilmeden önce Meclis üyelerine konuşma sürelerinin uzamaması için ricada bulunan Başkan Seçer, işleyişin Meclis Yönetmeliği ile belirlendiğini hatırlattı. Meclis Başkanı olarak yönetmeliğe uygun, tarafsız ve eşit bir şekilde Meclis’i yönetmeye özen gösterdiğini ifade eden Seçer, “Bütün bu hassasiyetleri koruyarak Meclis’i idare ettiğimi düşünüyorum. Ancak zaman zaman tabi ki biz de beşeriz, eksik kalan kısımlarımız olur ama bu Meclis’i sıkıntıya sokacak eksikler ya da yanlışlar olmaz. Ona son derece dikkatli bir şekilde riayet ediyorum. Öyle anlar oluyor ki gerçekten iç dünyamla görüntüm çok farklı oluyor. İç dünyam belki çok daha kaos içerisinde oluyor ama ben bunlara sabretmek zorunda kalıyorum. Meclis Başkanı olarak bazı konularda da aynı anlayışı sizlerin Meclis üyeleri ile aranızdaki diyaloglarda göstermenizi istiyorum” dedi.