"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

MİNİK DURU’NUN ÖLÜMÜNE PARA CEZASI

Mersin’de babasının doğum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan’ın ölümünden sorumlu sanıkların cezası belli oldu.

Mersin’de babasının doğum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan’ın ölümünden sorumlu sanıkların cezası belli oldu. 2 sanığa 2 yıl 1 ay, 2 sanığa ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, sanıkların hepsinin cezası paraya çevrildi.

Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sadece taraf avukatları katıldı. Duruşmada taraf avukatları savunma yaparken, iddia makamının iddianamesiyle ilgili görüşlerini bildirdiler. Geçen duruşma okunan bilirkişi raporunda, sanıklardan işletme sahibi F.A. ve oğlu H.A’nın asli kusurlu, çalışanlar M.S. ve E.U’nun da tali kusurlu bulunduğu belirtilmişti.

Mahkeme savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, F.A, H.A, M.S. ve E.U’nun “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan cezalandırılmasını istedi.