"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BAŞKAN YILMAZ: “KARABAĞ ZAFERİ, HEPİMİZİN BAYRAMI”

Toroslar Belediyesi, Azerbaycan’ın Karabağ Zaferinin birinci yıl dönümünü çeşitli etkinlikler kutladı.

Toroslar Belediyesi, Azerbaycan’ın Karabağ Zaferinin birinci yıl dönümünü çeşitli etkinlikler kutladı. Bu etkinliklerden biri de “Vatan Muharebesi: Tek Millet İki Devlet” paneli oldu. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Karabağ Azerbaycan’dır, Azerbaycan Türkiye’dir. Karabağ Zaferi, hepimizin bayramı” dedi.

Toroslar Belediyesi, Karabağ Zaferinin birinci yıl dönümünde, “Vatan Muharebesi: Tek Millet İki Devlet” paneli düzenledi. Panelde, yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgalindeki topraklarını geri alan Azerbaycan’ın tarihi harekat sırasında verdiği mücadele ve 44 günde gelen zaferde Türkiye’nin desteğine de dikkat çekildi. Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarıyla başlayan panele gençler yoğun ilgi gösterdi.

Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Khaladdin İbrahimli’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde; Azerbaycan eski Dışişleri Bakanı ve Bosna Hersek Büyükelçisi Prof. Dr. Vilayet Guliyev, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Koç, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Turaç Aliyeva ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Merziye Memmedli konuşmacı olarak yer aldı.