"intermersin"

Mersin'in Haber Sitesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 638 ÜRETİCİYE 19 BİN 690 CEVİZ FİDANI DAĞITIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Ceviz Fidanı Dağıtımı Projesi” kapsamında 8 ilçede 638 üreticiye yüzde 50 üretici katkı paylı olarak toplam 19 bin 690 adet ceviz fidanı dağıtıyor.

Projeyle öncelikli olarak bölgenin ihtiyacını karşılamak ve tarımsal faaliyetleri artırmak amaçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesinin ‘Üreticimize Hep Destek, Tam Destek’ sloganıyla gerçekleştirdiği fide, fidan ve soğan dağıtımı projeleri kapsamında ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştiriliyor. Proje ile Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçelerinde yaşayan üreticilere, ana çeşit olarak chandler, tozlayıcı çeşit olarak da fernette ceviz fidanları yüzde 50 üretici katkı paylı olarak veriliyor. Ceviz Fidanı Dağıtımı Projesi kapsamında, 8 ilçede 110 mahallede 132’si kadın, 506’sı erkek üretici olmak üzere 638 üreticiye 19 bin 690 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştiriliyor.

2021 yılı dağıtımları tamamlanıyor

Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılında kantaron fidesi dağıtımları ile başlattığı destekler, alıç fidanı, lavanta fidesi, nergis soğanı, avokado fidanı ve badem fidanı dağıtımlarının ardından ceviz fidanı dağıtımı ile tamamlanacak. Büyükşehir